Wilt u onderzoeken wat er nog meer mogelijk is buiten de reguliere geneeskunde?

Onze eigen ervaring leert, dat het altijd verstandig is naast de reguliere behandelingen, uw aandacht te richten op het versterken van uw immuunsysteem en te onderzoeken wat de emotionele component van uw ziek zijn is.

 

Niet Toxische Tumor Therapie

Artsen verbonden aan de ANTTT (Artsen voor Niet Toxische Tumor Therapie) vinden het belangrijk om kanker op meerdere manieren te behandelen. En deze manieren zijn evidence of practice based, een houding die onvoorwaardelijk is verbonden aan de A in de ANTTT.

Deze artsen zijn regulier opgeleid als arts - meestal huisarts, met daarnaast een verbreding als bijvoorbeeld natuurarts, acupuncturist, homeopaat of neuraaltherapeut. Ook zijn er artsen die opgeleid zijn in de Simontontherapie.

Artsen Niet Toxische Tumor Therapie

 

AVIG

Wellicht ook interessant is het adres van de AVIG, een overkoepelende artsenvereniging die een adressenlijst heeft van artsen door het hele land die gespecialiseerd zijn en gecertificeerd zijn in de niet-reguliere geneeskunde. AVIG - overkoepelende artsenvereniging

 

Kankeractueel

Ook op de site van Kankeractueel vindt u veel informatie over reguliere & complementaire behandelingen plus veel ervaringsverhalen kankerpatiënten (per kankersoort).

Kankeractueel - reguliere & complementaire behandelingen.

 

In onze zoektocht naar mooie samenwerkingen en partners die onze Stichting willen ondersteunen komen wij prachtige initiatieven tegen.

Hieronder een kort overzicht hiervan.

www.tipsbijkanker.nl, Stichting Over@Leven

www.mmv.nl, Moermanvereniging
www.buddies.nu, Stichting Buddies
www.denijestichting.nl, Nije Stichting

www.leendertvriel.nl, Stichting Leendert Vriel

Twentse Wensambulance Stichting Twentse Wensambulance

 

Lotgenotencontact

Ervaringsdeskundigen c.q. lotgenotencontact - zo belangrijk voor het omgaan met je ziekte. We zijn dan ook zeer verheugd met de inzet van drie lotgenoten op elk een specifiek tumorbeeld, waarmee we jullie graag in contact brengen.

 

Stanley Portier (hersenkanker):

'Mijn naam is Stanley Portier (1964). Ik kreeg in mei 2018 de diagnose hersentumor. Na de operatie en het daaropvolgende weefselonderzoek bleek het om een glioblastoom te gaan. Ik heb na de operatie het standaard behandelplan ondergaan, bestaande uit 6,5 week chemoradiatie, gevolgd door 6 korte chemokuren. Sinds maart 2019 zit ik in het wait&scan beleid: 1x per kwartaal alleen nog een MRI scan.

 

Het herstel na de operatie verliep erg goed en was voor mij een eerste besef dat er nog veel meer mogelijk is dan wat de statistieken voorspellen. Ik kon de chemokuren over het algemeen goed verdragen en ben vrij snel weer dingen gaan ondernemen: terugkeer naar de sportschool (tae-kwon-do), programmamaker / DJ bij een lokaal radiostation in Brabant (vrijwilliger). Vooral de mentale aspecten van de sport hebben mij veel kracht gegeven. In oktober 2018 ben ik begonnen met de re-integratie op mijn werk (als business consultant bij een IT bedrijf).

 

Ik ondersteun van harte de visie van Zindividu waarin de reguliere geneeskunde en behandelingen worden verenigd met complementaire zaken (best of both worlds). Actief blijven en uitgaan van de dingen die je nog wel kunt, in plaats van te denken in beperkingen is mijn filosofie. Live your life to the fullest. Wil je jouw ervaringen, vragen of zorgen een keer bespreken / spiegelen, dan ben ik daar als ervaringsdeskundige binnen Zindividu graag toe bereid'.

 

Henk Sepers (prostaatkanker):

'Mijn naam is Henk Sepers, ik kreeg april 2016 de diagnose prostaatkanker. Behandelplan: hormoonkuur gedurende drie jaar en 25 bestralingen.

Een zoektocht naar hoe deze ziekte en de gevolgen van de bijwerkingen van de behandeling een plek te geven in het leven van mij en mijn vrouw heeft ons beiden veel gebracht. Deze ervaring en kennis wil ik als ambassadeur van deze stichting graag met lotgenoten delen'.

 

Jolanda Bouwmeesters (melanoom):

(Haar motivatie volgt nog - ze geniet volop van het leven en haar werk als kunstenaar!)

 

Ondersteuning