Wilt u onderzoeken wat er nog meer mogelijk is buiten de reguliere geneeskunde?

Onze eigen ervaring leert, dat het altijd verstandig is naast de reguliere behandelingen, uw aandacht te richten op het versterken van uw immuunsysteem en te onderzoeken wat de emotionele component van uw ziek zijn is.

Artsen verbonden aan de ANTTT (Artsen voor Niet Toxische Tumor Therapie) vinden het belangrijk om kanker op meerdere manieren te behandelen. En deze manieren zijn evidence of practice based, een houding die onvoorwaardelijk is verbonden aan de A in de ANTTT.

Deze artsen zijn regulier opgeleid als arts - meestal huisarts, met daarnaast een verbreding als bijvoorbeeld natuurarts, acupuncturist, homeopaat of neuraaltherapeut. Ook zijn er artsen die opgeleid zijn in de Simontontherapie.

Artsen Niet Toxische Tumor Therapie

 

Wellicht ook interessant is het adres van de AVIG, een overkoepelende artsenvereniging die een adressenlijst heeft van artsen door het hele land die gespecialiseerd zijn en gecertificeerd zijn in de niet-reguliere geneeskunde. AVIG - overkoepelende artsenvereniging

 

Ook op de site van Kankeractueel vindt u veel informatie over reguliere & complementaire behandelingen plus veel ervaringsverhalen kankerpatiënten (per kankersoort).

Kankeractueel - reguliere & complementaire behandelingen.

 

In onze zoektocht naar mooie samenwerkingen en partners die onze Stichting willen ondersteunen komen wij prachtige initiatieven tegen.

Hieronder een kort overzicht hiervan.

www.tipsbijkanker.nl, Stichting Over@Leven

www.mmv.nl, Moermanvereniging
www.buddies.nu, Stichting Buddies
www.denijestichting.nl, Nije Stichting

www.leendertvriel.nl, Stichting Leendert Vriel

Twentse Wensambulance Stichting Twentse Wensambulance

 

Ervaringsdeskundigen c.q. lotgenotencontact - zo belangrijk voor het omgaan met je ziekte. We zijn dan ook zeer verheugd met de inzet van drie lotgenoten op elk een specifiek tumorbeeld, waarmee we jullie graag in contact brengen.

Lucy Jansen-Witteveen (borstkanker):

Mijn naam is Lucy Jansen-Witteveen, ik ben verpleegkundige, natuurgeneeskundig therapeut en als ervaringsdeskundigeverbonden aan Zindividu.
Uit ervaring weet ik wat het met iemand doet om in 'de medische molen' terecht te komen en wat er dan allemaal op je afkomt. In 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik had het gevoel in een sneltrein te zijn gegooid waar ik niet uit kon stappen en dat er in relatief korte tijd de eerste belangrijke keuzes moesten worden gemaakt (second opinion, amputatie of borstsparend met bestraling enz). Wat mij erg heeft geholpen is mijn verpleegkundige en natuurgeneeskundige achtergrond. Ik voel me thuis in de medische wereld en weet waar ik informatie kan halen of vinden om goede keuzes te kunnen maken. Graag help ik lotgenoten hiermee dus voor een ieder die ondersteuning kan gebruiken op het gebied van borstkanker ,stel ik mijn kennis en ervaring beschikbaar.

 

Henk Sepers (prostaatkanker):

Mijn naam is Henk Sepers, ik kreeg april 2016 de diagnose prostaatkanker. Behandelplan: hormoonkuur gedurende drie jaar en 25 bestralingen.

Een zoektocht naar hoe deze ziekte en de gevolgen van de bijwerkingen van de behandeling een plek te geven in het leven van mij en mijn vrouw heeft ons beiden veel gebracht. Deze ervaring en kennis wil ik als ambassadeur van deze stichting graag met lotgenoten delen.

 

Jolanda Bouwmeesters (melanoom):

(Haar motivatie volgt nog.)