'Er zijn slechts 2 zaken een zekerheid in het leven; je zult Leven en je zult Sterven'. Maar toch willen wij u graag informeren over mogelijkheden om dit Leven met uw ziek zijn, nog zo aangenaam mogelijk te maken.

 

 

Misschien wilt u onderzoeken wat er nog meer mogelijk is buiten de reguliere geneeskunde?

Onze eigen ervaring leert, dat het altijd verstandig is naast de reguliere behandelingen, uw aandacht te richten op het versterken van uw immuunsysteem en te onderzoeken wat de emotionele component van uw ziek zijn is.

 

Niet Toxische Tumor Therapie

Artsen verbonden aan de ANTTT (Artsen voor Niet Toxische Tumor Therapie) vinden het belangrijk om kanker op meerdere manieren te behandelen. En deze manieren zijn evidence of practice based, een houding die onvoorwaardelijk is verbonden aan de A in de ANTTT.

Deze artsen zijn regulier opgeleid als arts - meestal huisarts, met daarnaast een verbreding als bijvoorbeeld natuurarts, acupuncturist, homeopaat of neuraaltherapeut. Ook zijn er artsen die opgeleid zijn in de Simontontherapie.

Artsen Niet Toxische Tumor Therapie

 

AVIG

Wellicht ook interessant is het adres van de AVIG, een overkoepelende artsenvereniging die een adressenlijst heeft van artsen door het hele land die gespecialiseerd zijn en gecertificeerd zijn in de niet-reguliere geneeskunde. AVIG - overkoepelende artsenvereniging

 

Kankeractueel

Ook op de site van Kankeractueel vindt u veel informatie over reguliere & complementaire behandelingen plus veel ervaringsverhalen kankerpatiënten (per kankersoort).

Kankeractueel - reguliere & complementaire behandelingen.

 

In onze zoektocht naar mooie samenwerkingen en partners die onze Stichting willen ondersteunen komen wij prachtige initiatieven tegen.

Hieronder een kort overzicht hiervan.

www.tipsbijkanker.nl, Stichting Over@Leven

www.mmv.nl, Moermanvereniging
www.buddies.nu, Stichting Buddies
www.denijestichting.nl, Nije Stichting

www.leendertvriel.nl, Stichting Leendert Vriel

Twentse Wensambulance Stichting Twentse Wensambulance

 

 

Lotgenotencontact

Ervaringsdeskundigen c.q. lotgenotencontact - zo belangrijk voor het omgaan met je ziekte. We zijn dan ook zeer verheugd met de inzet van drie lotgenoten op elk een specifiek tumorbeeld, waarmee we jullie graag in contact brengen.

 

Stanley Portier (hersenkanker):

'Mijn naam is Stanley Portier (1964). Ik kreeg in mei 2018 de diagnose hersentumor. Na de operatie en het daaropvolgende weefselonderzoek bleek het om een glioblastoom te gaan. Ik heb na de operatie het standaard behandelplan ondergaan, bestaande uit 6,5 week chemoradiatie, gevolgd door 6 korte chemokuren. Sinds maart 2019 zit ik in het wait&scan beleid: 1x per kwartaal alleen nog een MRI scan.

Helaas is Stanley - ondanks zijn positieve mindset - toch nog onverwachts overleden op 7 juli 2019.

We danken hem voor z'n betrokkenheid bij ZindividU en diens lotgenoten. Rust zacht lieve Stanley.

Zou jij graag als ervaringsdeskundige hersentumorpatiënt het stokje van Stanley willen overnemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Henk Sepers (prostaatkanker):

'Mijn naam is Henk Sepers, ik kreeg april 2016 de diagnose prostaatkanker. Behandelplan: hormoonkuur gedurende drie jaar en 25 bestralingen.

Een zoektocht naar hoe deze ziekte en de gevolgen van de bijwerkingen van de behandeling een plek te geven in het leven van mij en mijn vrouw heeft ons beiden veel gebracht. Deze ervaring en kennis wil ik als ambassadeur van deze stichting graag met lotgenoten delen'.

Deze zoektocht heeft nu geresulteerd in een boek; Ik fiets, dus ik ben! Mijn R4TM! wordt ondertussen alleen maar intensiever. Al fietsend en schrijvend probeer ik zaken op orde te krijgen.'

Wil je dit boek van Henk bestellen, dat kan via onderstaande link.

Fietsen als Reddingsboei

 

Jolanda Bouwmeesters (melanoom):

(Haar motivatie volgt nog - ze geniet volop van het leven en haar werk als kunstenaar!)

 

Ondersteuning