Voor wie?

Stichting ZindividU is er voor iedereen met de diagnose kanker en hun naasten.

Als je net als ik, Fons, de boodschap hebt ontvangen dat je kanker hebt en in mijn geval in 2012, ook de boodschap dat ik nog maximaal 15 maanden te leven had, dan herken je dit gevoel: De bodem wordt onder je voeten weggevaagd en paniek dreigt de overhand te krijgen. Er komen heel veel vragen en gedachten op je af en er moet van alles geregeld worden. Mijn arts in Utrecht zegt nog steeds: Je bent geen statistisch gegeven, dus leef je eigen leven! Dat is lastig als je zo’n fatale diagnose hebt ontvangen, maar dat is wel wat ik ben gaan doen. Zelf het heft weer in eigen handen gaan nemen, ondersteund door veel deskundigen.

 

En nu? Na jaren leef ik nog steeds. En ook nog eens in een hele goede conditie. Voor mij de reden om lotgenoten te gaan helpen via deze stichting. Ziek ben je niet alleen. Daarom is de stichting er voor iedereen met de diagnose kanker en hun naasten.

 

Stichting ZindividU probeert je uit de setting te halen van alle gedachtes en gevoelens die deze boodschap teweeg brengt en zet je weer met het gezicht richting LEVEN. Dit doen we door je te informeren over alle richtingen die we zelf hebben ervaren. Maar ook door je te ondersteunen, je even bij de hand te nemen en een tijdje met je mee te lopen.